dimarts, 24 de desembre de 2019

Panettone senzill en panificadora


INGREDIENTS:
500 g de farina de força
150 g llet tèbia
2 ous
1 cullerada sopera de mel
75 g mantega o margarina
100 g sucre integral o panela
ratlladura d'1 llimona i 1 taronja
3 cullerades soperes de ron añejo
1 sobre llevat de forner
1 culleradeta de sal
250 g taronja confitada i panses

COM ES FA?
- La nit anterior preparem el preferment o poolish posant en un bol els ingredients següents:
117 g de farina
117 g llet tèbia (no gaire calenta)
una mica de llevat de forner
Ho deixem entre 12 i 24 hores de repós, tapat i en un lloc lliure de corrents (per exemple dintre del forn apagat)

- Posem les panses en remull en el ron añejo.

- Al dia següent: escorrem les panses, reservant el rom i les panses.

- Posem en la panificadora, seguint l'ordre indicat, els ingredients següents:
llet tèbia (150 - 117 grams),
ron añejo en el que hem banyat les panses,
ous,
sal,
mantega o margarina,
mel,
ratlladura de llimona i taronja,
sucre integral o panela,
farina de força (500 - 117 grams),
la resta del sobre de llevat de forner.
posem el programa de amassat i llevat, amb pes de 1000 grams i torrat mig.

- Quan finalitza el programa, tornem a posar la panificadora amb el programa de pa dolç, i incorporem la taronja confitada i les panses.

- Quan finalitzi el programa, deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS:  Queda un panettone molt bo.


Cap comentari: