divendres, 27 de març de 2020

Formatge crema vegà (de patates i pastanaga) per a dipear



INGREDIENTS:
360 g de patata pelada i trocejada
135 g de pastanaga pelada i trocejada
125 ml. d'aigua
8 cullerades (uns 35 grams) de llevat nutricional
85 ml. d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de suc de llimona
1 culleradeta (de postre) de sal
1/2 culleradeta (de postre) d'all en pols
1/2 culleradeta (de postre) de ceba en pols

Si volem donar-li un toc picant, podem afegir 1-2 culleradetes (de postre) de pimentó picant o guindilla en pols.

COM ES FA?
- Posem a bullir la patata i la pastanaga durant 20 minuts o fins que estiguin tendres.

- Passat el temps d'ebullició, les colem i les triturem junt amb la resta d'ingredients. Batem fins que tinguem una textura cremosa i sense grumolls.

- Posem en motlles i guardem a la nevera. A la nevera es conserva 4-5 dies. També es pot congelar.

- Es pot utilitzar amb nachos, crudités, com a substitut del formatge a les pizzes, hamburgueses, etc.

COMENTARIS: Si decidim congelar-lo, lo millor és congelar-lo en porcions i, la nit abans, passar-lo a la nevera perquè es vagi descongelant sol, sense forçar la descongelació. Després només hem d'escalfar-lo en un pot, afegint una mica d'aigua o llet vegetal si veiem que queda massa dens.
També es poden afegir altres espècies.
Recepta trobada a Danza de Fogones

Cap comentari: