divendres, 20 de març de 2020

Pa de pessic vegà

INGREDIENTS:
250 ml. llet vegetal
250 g. farina de blat (espelta, etc.)
100 ml. oli d'oliva suau o un altre que tingui poc sabor
200 g. sucre de canya integral i panela
8 g llevat químic
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 culleradeta de canyella

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor només a baix.

- En un bol gran, posem l'oli i el sucre. Remenem amb unes varilles (ho podem fer manualment) fins a integrar.

- Incorporem la farina i el llevat tamisats. Barregem i ens quedarà una massa tipus migas.

- Afegim la canyella, l'essència de vainilla i, finalment, la llet en dues vegades. Incorporem la meitat de la llet i remenem. Després incorporem l'altra meitat i barregem bé fins que no quedi cap grumoll. Queda una massa força líquida.

- Preparem un motlle de 18 cm. amb paper de fornejar i hi aboquem la massa.

- Ho fiquem a forn a 180ºC durant 50 minuts. Abans de treure-ho punxem el pa de pessic per veure si està prou cuit.

- Deixem refredar sobre una reixeta. Abans de desmotllar deixem passar uns 10 minuts.

COMENTARIS: Surt un pa de pessic molt bo. És petit, amb un motlle de 18-20 cm. en tindrem prou.