dissabte, 25 d’abril de 2020

Albergínies farcides amb verdures i soja



INGREDIENTS:
2 albergínes grans
salsa de tomàquet casolana
verdures al gust: pebrot verd, pebrot vermell, ceba, carabassó, bolets, etc.
soja texturitzada de gra fi

formatge vegà (per a gratinar)
espècies al gust
Oli d'oliva verge extra


COM ES FA?
- Posem a hidratar la soja texturitzada en un recipient amb aigua, brou vegetal o llet vegetal. Deixem al menys durant mitja hora.

- Rentem les albergínies i les tallem per la meitat longitudinalment. Amb un ganivet, fem talls a la polpa fent una quadrícula. Afegim un rajolí d'oli d'oliva i fiquem al forn (180ºC) amb escalfor a baix, durant uns 40-45 minuts.

- Passat aquest temps, treiem del forn, deixem que s'atemperin i, ajudant-nos d'una cullera, treiem la pulpa i la posem en un bol. La tallem a trossets petits i reservem.

- En una cassola, sofregim bé les verdures, incorporem la salsa de tomàquet, la soja ben escorreguda i les espècies al gust. Deixem que cogui durant uns 15 minuts.

- Al final de la cocció, incorporem la polpa d'albergínia i barregem bé.

- Emplenem les albergínies amb el farcit. Posem formatge per sobre  i fiquem al forn uns minuts perquè es gratinin bé i es facin una mica.


COMENTARIS: Es poden congelar (abans de gratinar) i després només cal ficar-les al forn. Recepta trobada a Me gusta comer sano

Cap comentari: