diumenge, 7 de juny de 2020

Paella de verdures




INGREDIENTS: (1-2 racions)
3/4 tassa d'arròs integral
1 tassa i mitja d'aigua (el doble que d'arròs)
2 grills d'all
1/3 pebrot verd italià
2 tomàquets crus pelats (de llauna)
carxofes, xampinyons, etc. Les verdures que ens agradin
oli d'oliva
sal, pebre, cúrcuma

COM ES FA?
- La nit anterior, posem l'arròs en remull, amb aigua, perquè així disminuirem el temps de cocció.

- Al dia següent, en una paella posem les verdures tallades a trossos, amb una mica d'oli i les sofregim. Si ens agrada més, les podem fer per separat a la planxa i incorporar-les al sofregit una mica abans que acabi de fer-se.

- Quan les verdures ja estan gairebé fets, incorporem l'all tallat a trossets petits, el pebrot verd tallat a trossos i els tomàquets també tallats. Remenem i deixem que es faci bé. Al sofregit no hem de posar ceba perquè el suc que deixa anar obre els grans d'arròs i ens pot quedar estovat.

- Quan ja tenim el sofregit, incorporem l'arròs i el fregim durant uns 3 minuts aproximadament, remenant perquè no s'enganxi. Salpebrem i incorporem una mica de cúrcuma que li donarà color a l'arròs.

 - Mentre s'està fregint l'arròs, posem l'aigua a escalfar fins que bulli, perquè així quan la incorporem a la paella no tallarà la cocció.

- Afegim l'aigua i deixem coure l'arròs, destapat, durant uns 18-20 minuts. En els primers 10 minuts, posem el foc alt, i després el baixem per evitar que se'ns enganxi. Durant a cocció, no hem de remenar l'arròs.

- Passat aquest temps, apaguem el foc, tapem i deixem reposar uns 5 minuts abans de servir.

Cap comentari: