dissabte, 18 de juliol de 2020

Hamburguesa vegana de mongeta vermella i quinoa/mill

INGREDIENTS: (unes 6-7 hamburgueses)
1 pot de 250 g de mongetes vermelles cuites
300 g quinoa/mill
1 ceba
pebrot vermell
oli, sal, espècies
pa ratllat

COM ES FA?
- Rentem bé la quinoa i la posem a bullir durant 15 minuts. Podem utilitzar mill en lloc de quinoa.

- Tallem la ceba i el pebrot en trossos molt petits i passem per la paella, amb una mica d'oli, fins que la ceba estigui gairebé transparent. 

- En un bol gran, aixefem les mongetes amb una forquilla fins a obtenir una massa. També es pot fer amb una picadora.

- Incorporem la ceba, el pebrot. Remenem. Anem incorporant la quinoa, a l'hora que anem barregant amb la massa de les mongetes, fins que veiem que té la consistència desitjada.

- Salem i posem les espècies que ens agradi. Jo li poso preparat de barbacoa i preparat d'espaguetis i una mica de pebre negre.

- Si veiem que encara ens queda una hamburguesa poc compacta, afegirem  pa ratllat fins que arribi a tenir la consistència desitjada.

- En una paella posem una mica d'oli i fregim una mica l'hamburguesa.

COMENTARIS: Acabades de ferm, es pot congelar.  Hem de descongelar-les abans de passar per la paella.