diumenge, 5 de juliol de 2020

Lassanya amb verdures i soja texturitzada



INGREDIENTS (per a 4-5 persones):
plaques de pasta per a lassanya
3 cebes
2 pebrots vermells
3 pebrots verds italians
1 albergínia
250 g soja texturitzada (1 paquet)
beixamel vegana
salsa tomàquet casolana
formatge vegà ratllat per a gratinar
sal i espècies (sazonador BBQ, sazonador espaguetis, o les que ens agradi)

COM ES FA?
El farcit de la lassanya el podem fer el dia abans:

- Posem la soja texturitzada en remull (en aigua) durant al menys 30 minuts.

- Pelem la ceba i la tallem a trossos. Tallem els pebrots (verds i vermells) a trossos. Fiquem tot a la picadora i ho piquem una mica, que no quedi gaire fi.

- Pelem i tallem l'albergínia a trossets molt petits. La posem en una paella gran al foc amb una mica d'oli d'oliva i la fem una mica.

- Quan ja estigui feta, incorporem les altres verdures ja picades. Salem, afegim les espècies que ens agradi i deixem que es vagi fent, a foc mig.

- Colem la soja texturitzada i la incorporem a la paella, barrejant-la bé amb els altres ingredients. Afegim 1-2 cullerades de salsa de tomàquet i deixem que es vagi fent a foc mig fins que veiem que ja està prou cuit.

- Preparem la beixamel. En el cas de la beixamel vegana, substituirem la mantega per margarina vegana i la llet per una llet vegetal (jo utilitzo la llet de civada).

- Preparem les plaques de lassanya seguint les instruccions del fabricant.

- En una safata gran posem:
una capa de plaques de lassanya
una capa de salsa de tomàquet
una capa de beixamel
una capa de farcit de verdures i soja texturitzada

i repetim aquestes capes una altra vegada. Acabem amb una capa de plaques de lassanya, a sobre li posem una capa de beixamel i posem formatge ratllat vegà per a gratinar.

- Encenem el forn a 200ºC i, quan estigui ben calent, fiquem la lassanya dintre. Ho deixem uns 15-20 minuts, i al final ho posem a gratinar.

Cap comentari: