dilluns, 17 d’agost de 2020

Granola casolana


INGREDIENTS:
Les proporcions depenen molt del gust de cadascú:
250 g de flocs de civada,
75 g. d'ametlles crues tallades a trossets,
80 g. d'anacardos crus tallats a trossets,
(també es poden posar anous, avellanes, etc.)
95 g. panses (o nabius dessecats, dàtils, etc.)
llavors de sèsam, carabassa, girasol, etc.
ratlladura de pell d'una llimona
50 g. de coco ratllat
1 cullerada de canyella en pols
50 g. d'oli de coco o d'oliva suau
25 g. d'aigua
90 g. sirope d'àgave
una culleradeta d'essència de vainilla

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170 ºC, amb escalfor només a baix.

- En un bol, barregem els ingredients secs.

- En un pot, posem l'oli, el sirope, l'aigua i l'essència de vainilla. Ho escalfem al foc, sense que arribi a bullir, i anem barrejant bé els ingredients.

- Aboquem els ingredients líquids sobre els sòlids i, amb una cullera, remenem fins que estiguin ben impregnats.

- Folrem la safata de forn amb paper de fornejar, i aboquem la massa. Repartim uniformement per tota la superfície de la safata.

- Quan el forn ja estigui a temperatura, fiquem la safata del forna, a mitja alçada, i ho deixem uns 25 minuts. Perquè no es cremi, és important que cada 8 minuts, treiem la safata del forn i remenem bé la granola.

- Deixem refredar totalment abans de ficar en un pot hermètic.