dissabte, 22 d’agost de 2020

Melmelada de figues sense sucre

INGREDIENTS:
3 kg de figues (jo he utilitzat figues verdes)
suc d'una llimona
3 g (1 sobre i mig) d'agar agar en pols

COM ES FA?
- Rentem les figues i, sense treure la pell, les tallem en quatre trossos i les fiquem en una cassola.

- Incorporem el suc de llimona a les figues i remenem.

- Posem la cassola a foc baix-mig i deixem que cogui durant uns 30-40 minuts. Anem remenant de tant en tant. Si es forma escuma a la superfície, la treiem amb una cullera.

- A mitja cocció, triturem la fruita amb el minipimer. Si ens agrada que quedin trossos, no la triturarem gaire.

- Quan quedin uns 5 minuts perquè acabi la cocció, afegim l'agar agar i remenem bé perquè es distribueixi homogèniament. Deixem que cogui durant 5 minuts i apaguem el foc.

- Fiquem la melmelada en pots, i els posem a bullir perquè es faci el buit.

- Deixem refredar a temperatura ambient i, quan ja està tèbia, fiquem els pots a la nevera.